بازار سنگهای ساختمانی
سنگ ساختمانی یکی از مهمترین عوامل در نمای ظاهری بنا به شمار میآید و از مهمترین مصالح مورد استفاده در صنعت ساختمان است و همواره انتخاب نوع سنگ و طراحی و اجرای آن یک از مهمترین دغدغههای انبوه سازان و سازندگان محترم در این صنعت میباشد، بازار سنگ اصفهان به مثابه یک مجتمع عظیم سنگ آمادگی دارد در کلیه مراحل فرآوری انواع سنگهای مرمریت، تراورتن، گرانیت به صورت اسلب،تایل و اندازه و همچنین عملیات نصب و اجرا، کیفیتی در حد استانداردهای جهانی به صنعت ساختمان ایران ارائه کند.
یکی از مزیتهای بازار سنگ ساختمانی در ایران ، داشتن تنوع بالا در نوع سنگ ساختمانی است که در این بین میتوان به سنگهای مرمریت ، تراورتن و گرانیت و ... اشاره کرد. علاوه بر تنوع نوع شما میتوانید از نظر تنوع رنگ نیز به وجود برتری و مزیت آن بپردازید و برای نمونه یکی از زمینه رنگ هایی که در این سالها از محبوبیت بالایی در بازارهای داخلی و صادراتی برخوردار گردیده میتوان به زمینه رنگ مشکی اشاره کرد که موجب شده در معادن متنوعی با این زمینه رنگ در این سالها به فعالیت خود بپردازند که برای نمونه میتوان به مرمریت مشکی نجف آباد ، مرمریت لاشتر ، مرمریت و مارشال و .... اشاره کرد که در بخشهای مربوطه به بررسی جداگانه انها پرداخته ایم.
شرکت بازارهای سنگی با توجه به نیاز بازار در شرایط فعلی و برای تسهیل در امر صادرات سنگهای ساختمانی به خارج از کشور اقدام به تاسیس شرکت مادر تخصصی واردات و صادرات سنگ ساختمانی نموده است.این شرکت تمام مراحل صادارت را به طور کامل انجام داده و مرسوله را به مقصد معین شده ارسال مینماید. سنگهای باکیفیت و درجه یک ایران به بازارهای اروپایی و کشورهای توسعه یافته ارسال و 90 درصد سنگ بلوک (خام) به چین صادر میشود.
شرایط رکود بازار داخل و فشار تحریمها باعث شده که دلالان سنگ ساختمانی عراق از این شرایط سوء استفاده کنند و هر مترمربع سنگ فرآوری شده را با قیمت کمتر از 10 دلار خریداری کنند و این امر باعث شده که قیمت سنگ ایران شکسته و به بازارهای خارجی ضربه بزند. سنگهای ساختمانی ایران از نظر تنوع رنگها، زیبایی و مرغوبیت و قیمت همیشه مورد توجه بازارهای اروپایی بوده است. اما سهم ایران از فروش این سنگهای زیبا در بازارهای اروپا با تولید آن متناسب نیست. ایران حدود ۱۵ درصد از کل معادن سنگ جهان را در اختیار دارد، اما با وجود بیش از شش هزار کارخانه سنگبری، تنها یک درصد صادرات سنگ در جهان را به خود اختصاص داده است.