سنگ مرمریت

سنگ مرمریت

سنگ مرمریت چیست ؟


از نطر عملی و تئوری سنگی به نام مرمریت وجود ندارد و معادلی در زبان انگلیسی  ندارد از به همین جهت کلمه marble  برای ان استفاده می شود که مرمر نیز ترجمه می شود و این امر باعث می شود که تفاوت های بین این دو نوع سنگ نادیده گرفته شود .
نحوه تشکیل سنگ مرمریت به این شکل است که سنگ اهک در دما و فشار زیاد قرار می گیرد و به مرور زمان بر اثر حرارت بافت اهکی و سست  ان دگرگون شده و به یک بلور کلسیت بزرگ با رگه های ناخالصی تبدیل می شود .
کانی اصلی تشکیل دهنده مرمریت کلسیت است در درجه دوم پس از کلسیت دوملیت کانی تشکیل دهنده ان است .

انواع سنگ مرمریت 


دو طبقه بندی اصلی برای انواع سنگ مرمریت برحسب کانی تشکیل دهنده  و رنگ وجود دارد که در  ادامه هر دو دسته بندی اورده شده است.

 انواع سنگ مرمریت برحسب کانی تشکیل دهنده :
این نوع دسته بندی بر حسب میزان ماده کربنات منیزیوم به پنج گروه مرمریت کلسیتی، مرمریت منیزیتی یا مرمریت کلسیتی دولومیتی و دولومیتی تقسیم بندی می شود .

انواع سنگ مرمریت برحسب شکل ظاهری و رنگ :
 سنگ مرمریت در اکثر نقاط دنیا یافت می شود و به علت وجود شرایط زمین شناسی متفاوت در هر منطقه همراه با کانی های متفاوت دگرگون شده و شکل گرفته به همین علت طیف گسترده ای از رنگ ها و ترکیب بندی ها را در بر می گیرد از شاخص ترین رنگ های ان می توان به سفید ، قرمز، کرم، قهو ه ای، صورتی، سیاه، خردلی، سبز اشاره کرد .
این نوع سنگ را می توان یا شکل های دو رنگی یا سه رنگ در هم امیخته به صورت رگه ای نیز مشاهده کرد .
       

 

از معروف ترین سنگ های مرمریت ایران می توان به 

 

  • سنگ مرمریت بوانات، مرمریت انارک و مرمریت بجستان که زمینه قرمز دارند .
  • سنگ مرمریت پرشین سیلک یا سیلک امپرادور با زمینه طوسی.
  • سنگ مرمریت نجف آباد،مرمریت گلدن بلک، مرمریت مشکی دهبید و  مرمریت مشکی بیرجند و مرمریت مشکی تیهو برای زمینه مشکی .
  • سنگ مرمریت سبزوار و کاشمرو مرمریت جوشقان برای زمینه سفید .
  • سنگ مرمریت دهبید شایان و نمین برای زمینه کرم 
  • و سنگ مرمریت مهکام برای زمینه قهوه ای نام برد .

 

برای آشنایی با انواع سنگ مرمریت مشکی مقاله سنگ مرمریت مشکی را مطالعه نمایید.


کاربرد سنگ مرمریت 


سنگ مرمریت به علت رنگ بندی گسترده و همچنین مقاومت بالا می تواند گزینه خوبی برای معماران باشد .

•    سنگ مرمریت دارای مقاومت کمی در برابر سرما و یخبندان می باشد و معمولا در بیرون از ساختمان و مکان هایی که دچار یخبندان می شود کمتر استفاده می شود.در صورت استفاده از سنگ مرمریت در بیرون از ساختمان ممکن است سطح سنگ دچار هوازدگی و ترک شود و زیبایی خود را از دست بدهد.برای استفاده از سنگ مرمریت باید سنگ های با رگه های کمتر و ضخامت بیشتر استفاده کرد که مقاومت بالاتری در برابر سرما و یخبندان داشته باشند.مرمریت را می توان در بخش های مختلف از جمله کف سالن , دیوارهای داخلی , راه پله , لابی و غیره استفاده کرد.
•    سنگ فرش کردن سالن های میز گرد یا سالن های پذیرایی و پله ها باعث می شود ان محیط شکل طبیعی و در عین حال کلاسیک به خود بگیرد .

 

قیمت سنگ مرمریت 


مقاومت سنگ ،رنگ ،سورت بندی ،اندازه و سایز سنگ مهم ترین عواملی هستند که بر قیمت سنگ مرمریت تاثیر می گذارند .هرچه اندازه برش سنگ بزرگ تر باشد یعنی به صورت سنگ اسلب باشد و تعداد رگه اهکی روی سطح ان کم تر باشد که نشانه مرغوبیت و مقاومت بیشتر سنگ است قیمت سنگ بالا تر است . 

 


فرم ارسال نظر

مشاوره رایگان : 
09135455821
03142523566